Thuiszorg

Werkwijze


Stap 1: inschrijven

Alvorens u een online vacature kunt plaatsen, dient u contact met ons op te nemen. Dit kan middels het contactformulier. Vergeet hier niet de naam op te geven van de thuiszorgorganisatie waar u voor werkt.

Stap 2: vacature plaatsen

Nadat u zich heeft ingeschreven, ontvangt u van ons zo spoedig mogelijk een reactie. Wij verstrekken u daarbij inloggegevens, waarmee u toegang heeft tot overige delen van de site. U kunt nu een vacature plaatsen.

Let er bij het plaatsen van een vacature op dat u voldoende informatie geeft. Op deze manier weet de werkzoekende of de vacature die u aanbiedt iets voor hem of haar is. Geef onder meer aan op welke regio de thuiszorg zich richt, welke kwalificaties de zorgverlener moet hebben en uit welke werkzaamheden de baan bestaat.

Indien u meer dan één zorgverlener nodig hebt, kunt u dit bij ons aangeven.

Stap 3: sollicitatie

Indien wij een reactie krijgen op de door u geplaatste vacature, verstrekken wij u de gegevens van de zorgverlener. U spreekt onderling een datum af voor een sollicitatiegesprek. Dit geeft u de mogelijkheid om te bekijken of de zorgverlener in uw organisatie past. Bovendien kunt u meer te weten komen over de werkervaring en persoonlijkheid van de zorgverlener.

Voor onze dienstverlening vragen wij eenmalige bemiddelingskosten. Deze betaalt u slechts wanneer wij een zorgverlener vinden die aan de door u opgegeven eisen uit de vacature voldoet.

Nu een vacature plaatsen? Neem contact met ons op!